DE LEKKERSTE LOKALE

BROODJES & GEBAKJES

Hoe werkt het?

Een Gouden Bekroning is niet voor elk product weggelegd. Alleen de beste broden, gebakjes en andere lekkernijen van de bakker verdienen deze eer!

Van nominatie tot bekroning
Brood, broodjes, koekjes, taartjes, worstenbroodjes, oliebollen. Al die heerlijke traktaties van de bakker, daar zijn we in Nederland zijn gek op! Maar hoe weet je nou dat wat je koopt ook echt goede kwaliteit is? Let op de producten met het het 'Bekroond met Goud' logo.

Wat is Bekroond met Goud eigenlijk?
(Ambachtelijke) bakkers met een eigen verkooppunt kunnen hun producten laten keuren door de onafhankelijke keurmeesters van FoodBase. Zij keuren de producten op verschillende aspecten waaronder smaak, malsheid en kleur. Alleen producten die aan hoge kwaliteitseisen voldoen, mogen de titel 'Bekroond met Goud' dragen. 

Hoe lang geldt een bekroning?
Wanneer een product bekroond is, mag het de titel 'Bekroond met Goud' zes maanden voeren. Om de titel te behouden, dient de bakker het opnieuw te laten keuren door de keurmeesters van FoodBase. 

Hoe herken ik een Bekroond product?
Met Goud Bekroonde producten herken je makkelijk aan de gouden sticker of de schapkaart in de winkel. Alle producten die een Gouden Bekroning krijgen, worden op deze site getoond. 

Wat is FoodBase?
Samen met jou, de foodondernemer willen we de consument ondersteunen in kwaliteit van leven, door middel van goede en verse voeding. Samen zetten we ons vakmensschap hiervoor in. Bij FoodBase werken onder andere specialisten op het gebied van de bereiding van bakkersproducten. Deze keurmeesters hebben jarenlange ervaring is het keuren van bakkerijproducten. De productkeuringen bestaan al sinds 1906 met als doel om de producten van de bakker te verbeteren.