DE LEKKERSTE LOKALE

BROODJES & GEBAKJES

Pijpers Brood en Banket

Venlo 1e Graaf van Loonstraat 13, 5921 JA

De bakkerstraditie van de familie Pijpers begint in de 17e eeuw in het Noord Limburgse Blitterswijck, waar de opa van Piet Pijpers al een bakkerij dreef. De vader van Piet Pijpers begon in 1865 in Wanssum een bakkerij, die Piet overnam. Piet heeft in 1945 zijn bakkerij weer overgedaan aan zijn zoon Toon.  Jan Pijpers, een andere zoon neemt in 1937 samen met zijn vrouw Anna in Blerick bakkerij Bernards over. Tot op heden is deze nog steeds in de Pijpers familie. Ze starten als café, bakkerij en levensmiddelenwinkel. Het café houden ze nog even aan om wat extra inkomsten te krijgen. Vooral tijdens de Pinksterkermis is dit erg zwaar geweest, aangezien het in de bakkerij dan al heel druk is geweest en dat er dan nog de twee uitgaansdagen van de Kermis achteraan komen in het café. In 1940 stoppen ze met het café en gaan als bakkerij en levensmiddelenwinkel door. Jan krijgt al snel als bijnaam: “de Piëper”. Hij trekt met paard en wagen langs de klanten, die op het begin voornamelijk bestonden uit boerengezinnen in de buurt van Grubbenvorst. In die tijd wordt er veel in natura gehandeld. Vlees, melk, groenten en aardappelen worden verhandeld voor brood en vlaaien. Na de oorlog wordt het paard en wagen vervangen door een bestelwagen. De kinderen van Jan en Anna helpen allemaal mee in de zaak. Agnes, José, Mie en later ook Twan, de jongste. In 1972 nemen zoon Twan & schoondochter Miep Pijpers-Janssen de zaak over. Na 5 jaar, in 1977 volgt een grote verbouwing van de bakkerij. Ze stoppen met de levensmiddelenwinkel en gaan zich helemaal richten op de bakkerij. Er wordt nu ook meer over de toonbank verkocht dan langs de deur. Ook het banketgedeelte wordt flink uitgebreid en de basis is gelegd voor de bakkerij die er nu nog steeds staat. In 2001 is het tijd voor de volgende, derde generatie, zoon Patrick & schoondochter Ireen Pijpers-van Eijk nemen de zaak over. Dat Opa Jan Pijpers de fundamenten heeft gelegd, blijkt wel uit het feit dat men bakkerij Pijpers nog steeds “de Piëper” noemt. De bakkerij heeft een ruim assortiment in broodsoorten en broodjes en zorgt ook voor uitdagingen in het patisseriegedeelte. Een goede combinatie van brood en banket dus. En wat de voorgangers altijd voorop stelden, blijft in de huidige tijd zeker gelden: een prima kwaliteit is erg voornaam. Na 10 jaar is het tijd voor de volgende grote verbouwing, de winkel krijgt een metamorfose en met een nieuw verkoopconcept is de bakkerij weer helemaal klaar voor de toekomst.

De bakkerstraditie van de familie Pijpers begint in de 17e eeuw in het Noord Limburgse Blitterswijck, waar de opa van Piet Pijpers al een bakkerij dreef. De vader van Piet Pijpers begon in 1865 in Wanssum een bakkerij, die Piet overnam. Piet heeft in 1945 zijn bakkerij weer overgedaan aan zijn zoon Toon. 

Jan Pijpers, een andere zoon neemt in 1937 samen met zijn vrouw Anna in Blerick bakkerij Bernards over. Tot op heden is deze nog steeds in de Pijpers familie. Ze starten als café, bakkerij en levensmiddelenwinkel. Het café houden ze nog even aan om wat extra inkomsten te krijgen. Vooral tijdens de Pinksterkermis is dit erg zwaar geweest, aangezien het in de bakkerij dan al heel druk is geweest en dat er dan nog de twee uitgaansdagen van de Kermis achteraan komen in het café. In 1940 stoppen ze met het café en gaan als bakkerij en levensmiddelenwinkel door. 

Jan krijgt al snel als bijnaam: “de Piëper”. Hij trekt met paard en wagen langs de klanten, die op het begin voornamelijk bestonden uit boerengezinnen in de buurt van Grubbenvorst. In die tijd wordt er veel in natura gehandeld. Vlees, melk, groenten en aardappelen worden verhandeld voor brood en vlaaien. Na de oorlog wordt het paard en wagen vervangen door een bestelwagen. De kinderen van Jan en Anna helpen allemaal mee in de zaak. Agnes, José, Mie en later ook Twan, de jongste.

In 1972 nemen zoon Twan & schoondochter Miep Pijpers-Janssen de zaak over. Na 5 jaar, in 1977 volgt een grote verbouwing van de bakkerij. Ze stoppen met de levensmiddelenwinkel en gaan zich helemaal richten op de bakkerij. Er wordt nu ook meer over de toonbank verkocht dan langs de deur. Ook het banketgedeelte wordt flink uitgebreid en de basis is gelegd voor de bakkerij die er nu nog steeds staat.

In 2001 is het tijd voor de volgende, derde generatie, zoon Patrick & schoondochter Ireen Pijpers-van Eijk nemen de zaak over. Dat Opa Jan Pijpers de fundamenten heeft gelegd, blijkt wel uit het feit dat men bakkerij Pijpers nog steeds “de Piëper” noemt. De bakkerij heeft een ruim assortiment in broodsoorten en broodjes en zorgt ook voor uitdagingen in het patisseriegedeelte. Een goede combinatie van brood en banket dus. En wat de voorgangers altijd voorop stelden, blijft in de huidige tijd zeker gelden: een prima kwaliteit is erg voornaam. Na 10 jaar is het tijd voor de volgende grote verbouwing, de winkel krijgt een metamorfose en met een nieuw verkoopconcept is de bakkerij weer helemaal klaar voor de toekomst.

Lees meer
Openingstijden
ma: 08:15 - 18:00
di: 08:15 - 18:00
wo: 08:15 - 18:00
do: 08:15 - 18:00
vr: 08:15 - 20:00
za: 08:00 - 16:00

BEKROONDE PRODUCTEN

De volgende producten van deze bakker zijn Bekroond met Goud