In 1965 zijn Auke en Hannie van der Bijl aan de Voorstraat 88 te Kollum begonnen met een bakkerij van twintig vierkante meter. De bakkerij bestond uit een oven, die met briketten en hout gestookt werd. Er was één knecht waarmee Auke brood, koek en banket maakte. In vijftig jaar tijd is er veel veranderd bij Bakkerij A.J. van der Bijl. Sieb en Meta hebben het bedrijf overgenomen en de derde generatie helpt al druk mee. De bakkerij heeft vele verbouwingen, uitbreidingen en moderniseringen ondergaan en er zijn vier winkels bijgekomen. Maar de traditionele producten als roggebrood, suikerbrood, oranjekoek en het grote assortiment koek zijn gebleven
In 1965 zijn Auke en Hannie van der Bijl aan de Voorstraat 88 te Kollum begonnen met een bakkerij van twintig vierkante meter. De bakkerij bestond uit een oven, die met briketten en hout gestookt werd. Er was één knecht waarmee Auke brood, koek en banket maakte. In vijftig jaar tijd is er veel veranderd bij Bakkerij A.J. van der Bijl. Sieb en Meta hebben het bedrijf overgenomen en de derde generatie helpt al druk mee. De bakkerij heeft vele verbouwingen, uitbreidingen en moderniseringen ondergaan en er zijn vier winkels bijgekomen. Maar de traditionele producten als roggebrood, suikerbrood, oranjekoek en het grote assortiment koek zijn gebleven